Jiný kraj, jiný mrav

Mezi námi je několik zahraničních kolegů, kteří nám pomáhají v rozvojových aktivitách za hranicí naší země a přináší nám nové pohledy na naše aktivity.

 
Bez-nazvu-1-2.jpg

Přibližme si tedy země, odkud pocházejí, tamní zvyky a rozdíly mezi jejich a naší kulturou. Tentokrát jsme se zeptali našeho kolegu z divize přesného lití pana Singha Dipaka Kumara, který k nám přijel z exotické Indie.

Jak dlouho pracujete v PBS?
V PBS jsem 8 měsíců. 
 
Proč jste se rozhodl přestěhovat do České republiky?
Mohu říci, že je to můj dobrý osud. Hledal jsem pracovní příležitost v zahraničí a po několika měsících se mi ozvala společnost s dvousetletou historií, PBS. Zde mohu uplatnit svoje znalosti s procesem vakuového lití a také rozšířit své znalosti v oblasti plynových turbín.

Nedávno jste se oženil, můžete nám popsat, jak vypadá svatba v Indii?
Indickou svatbu mohu popsat „třemi slovy“:
  • Hlasitá hudba a tanec
  • Mnoho druhů jídla
  • Spousta lidí
Oslavy trvají minimálně celý týden.

Můžete srovnat pracovní den v Indii a v PBS v ČR?
Podle mne nejlepší na PBS je flexibilní pracovní doba. Díky tomu máme čas na rodinu, ale také nás může napadnout třeba nová myšlenka ohledně vývoje produktů. V Indii je pevná pracovní doba od 10:00 do 18:00, což může být někdy pro některé zaměstnance velmi únavné.
 
Co Vás fascinuje na produktech PBS?
Podle mě, jsou produkty PBS pro plynové turbíny úžasné. Pohybuji se ve stejném průmyslu již šestým rokem a dobře vím, jak důležité naše produkty a příslušenství jsou.

Co vás okamžitě napadne, když řeknu následující slova:        

České jídlo
Ještě jsem nevyzkoušel všechna česká jídla. Nicméně to, které jsem okusil, bylo pro mne chutné stejně, jakož i pro mé indické přátele.
  
Výzva
Abych byl upřímný, zde nejsou výzvy. Vše jde velmi hladce a systematicky. Pouze místní řeč  je vlastně taková malá výzva. Ale učením bych měl tyto schopnosti rozvíjet. 
 
Zákazník

Hovořím-li o naší divizi (DPL), máme takové zákazníky, na které jsem pyšný. Dokonce i z oblasti leteckého průmyslu máme slušné množství zákazníků zvučných jmen. 

 Koníček
Jako každý Ind, miluji kriket, naštěstí máme i nějaké týmy v Brně. Jinak miluji spánek, když mám zvlášť volno.