V celostátní soutěži „České ručičky“ o nejlepšího obráběče kovů jsme získali 2. místo

V České republice se každý školní rok koná v řada soutěží odborných dovedností žáků středních škol. Tyto soutěže mají své pevné místo v systému soutěží a přehlídek v zájmovém vzdělávání MŠMT. A právě tohoto klání se zúčastnil i žák SOŠ J. Tiraye ve Velké Bíteši Jakub Chytka, jakožto nejlepší účastník v Krajské soutěži v odborných dovednostech v soustružení.
 
V celostátní soutěži „České ručičky“ o nejlepšího obráběče kovů jsme získali 2. místo
VŠICHNI SOUTĚŽÍCÍ SE MUSELI ZHOSTIT ÚKOLŮ:
 
  1. PRAKTICKÁ ČÁST – soustružení dvou součástí dle technického výkresu.
  2. TEORETICKÁ ČÁST – rozbor uložení, výpočet řezných podmínek, měření součástí.

Na objektivní vyhodnocení dohlížel supervizor, rozhodčí a hlavní rozhodčí.
Soutěže KOVO JUNIOR 2018 se zúčastnilo celkem 19 žáků z 10 krajů celé ČR. V této velice těžké a náročné soutěži Jakub Chytka vybojoval velmi pěkné 2. místo. 

Děkujeme nejen Jakubovi, ale i mistrům SPV PBS Velká Bíteš a učitelům SOŠ J. Tiraye, patří opětovné poděkování za vzornou reprezentaci nejen SOŠ J.Tiraye, ale i Střediska praktického vyučování a První brněnské strojírny Velká Bíteš, kde žáci vykonávají odbornou praxi.

Soutěž je součástí celostátní přehlídky České ručičky. Tuto přehlídku dovedností organizují Jihomoravský kraj, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a další partneři.
Hlavním cílem akce je jednak podpora rozvoje řemesel, ale také ocenění talentovaných žáků. Posláním této přehlídky je zároveň zvýšit povědomí o významu učňovských oborů mezi dětmi a jejich rodiči, ale i v očích celé veřejnosti.

zlate-ceske-rucicky_predavani-cen-MMacholan.jpgCenu nejúspěšnějším soutěžícím předával Milan Macholán, generální ředitel společnosti PBS Velká Bíteš.