Výborná spolupráce se zástupci ambasády ČR v Indii

Je všeobecně známo, že Indie bude již za pár let nejlidnatější zemí této planety. Jde o ekonomiku, jejíž tempo růstu HDP patří k nejrychlejších na světě. Země má stabilní ekonomický růst i dobře předvídatelnou politickou orientaci. Máme z mnoha různých setkání ověřeno, že Indie je k naší zemi přátelská, a firmy našeho typu jsou zde vítanými hosty. Indie se tak stává pro nás jedním z nejdůležitějších trhů a budeme zde rozvíjet naše aktivity rychleji než v minulosti. 
Petr Motýl, PBS GROUP
 
Výborná spolupráce se zástupci ambasády ČR v Indii
Petr Motýl a Milan Hovorka, velvyslanec České republiky v Indii

PBS navázala v Indii nové dobré vztahy se státní sférou i významnými indickými společnostmi na opravdu vysokých úrovních, zejména v oblasti letecké techniky.
V poslední době nás také navštěvuje větší počet potenciálních zákazníků z této oblasti. Své uplatnění tu stále více nachází Divize přesného lití, kterou na tamním trhu reprezentuje pan Dipak, jenž několik let působil ve Velké Bíteši a jehož možná mnozí z vás znají osobně. 
S panem Toušem, panem velvyslancem i dalšími pracovníky MZV v Dillí se snažíme rozvíjet aktivní spolupráci a je zřejmé, že tyto formy spolupráce jsou výhodné jak pro naši firmu, tak pro české zájmy v Indii.
Uplatnění našich produktů letecké divize v Indii a jihovýchodní Asii spatřujeme zejména u vrtulníků Mi, jenž jsou hojně využívány místními leteckými silami. Pokud jde o naše jednotky Safír, očekáváme zde úspěšné zakázky v oblasti oprav a služeb. Otevírají se tu rovněž velké prodejní možnosti pro naše proudové motory a je dnes očividné, že se naše aktivity na tomto trhu zintenzivňují. Potenciál indického trhu je pro nás natolik významný, že jsme se rozhodli investovat do aktivit, které ještě více podpoří naši trvalou přítomnost na tomto rostoucím trhu.

S našimi vzrůstajícími obchodními aktivitami v Indii se vhodně doplňuje i spolupráce se zástupci české ambasády v Dillí, kanceláří Czech Trade a českým konzulátem sídlícími v Bengalore a Bombaji. V poslední době to byly např. spolupráce při realizaci českého stánku na veletrzích DefExpo a Aero India. Z významnějších spoluprací můžeme dále zmínit například jednání se zástupci Ministerstva obrany během veletrhu IDET, osobní podpora PBS ministrem obrany ČR během Aero India, spolupráce s MZV při návštěvě prezidenta Indie v Praze nebo při zasedání česko-indické smíšené komory pro těžký průmysl. 
Na příkladu pana Milana Touše a dalších zástupců ambasády je zřejmé, že zastupování českých zájmů v cizině lze realizovat na velmi vysoké profesionální úrovni. Tímto bychom rádi chtěli poděkovat zástupcům české ambasády v Indii i společnosti Czech Trade a již teď se těšíme na další společné aktivity, které jistě podpoří náš společný úspěch

Zaměření PBS na tento region je velké, S ohledem na indický program MAKE IN INDIA se země zaměřuje na velkou lokalizaci produkce. Důležitým faktorem na tamějším trhu proto je být se zákazníky v denním kontaktu. Přestože v Indii nemáme žádnou výrobní linku, určitě tam hodláme posílit naši přítomnost a tím i zvýšit naše šance pro nové obchodní případy.