Ocenění za invenci, nasazení a export v soutěži Českých 100 nejlepších

V rámci 23. ročníku soutěže „Českých 100 nejlepších“, kterou pořádá pan-evropská společnost pro kulturu, vzdělávání a vědecko-technickou spolupráci Comenius, jsme obdrželi prestižní  ocenění v oborové kategorii Invence – nasazení – export – zisk.  

 
Ocenění za invenci, nasazení a export v soutěži Českých 100 nejlepších
Slavnostní galavečer se konal ve Španělském sále Pražského hradu a zúčastnilo se ho přibližně 700 vrcholných zástupců významných českých firem, dále pak předsedové Senátu Parlamentu České republiky a Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, první místopředseda Senátu Parlamentu České republiky, poslanci, senátoři, zahraničních velvyslanci, ministři Marta Nováková a Miroslav Toman, náměstci ministrů, první náměstek policejního prezidenta, zástupce náčelníka Generálního štábu AČR, předseda Svazu českých a moravských výrobních družstev, rektor University Karlovy a mnoha dalších.

20181219_072922.jpg
Obr.1 - Slavnostní předávání cen

V rámci gala večera byly oceněny i společnosti a instituce 8mi oborových kategorií, které mají bezprostřední dopad na životní úroveň obyvatel ČR: Cestovní ruch & hotelnictví, Dynamický růst & stabilita, Informační a komunikační technologie, Invence – nasazení – export – zisk, Stavebnictví & doprava, Zaměstnanost & družstevnictví, Zemědělství & potravinářství, Zdraví – vzdělání – humanita.

První brněnská strojírna Velká Bíteš si ze slavnostního galavečera odnesla ocenění v kategorii Invence – nasazení – export – zisk. 

„Tohoto ocenění si velice vážíme, obzvláště v tomto roce, kdy naše společnost zaznamenala podstatný růst, získala nové významné exportní trhy a svou invenci doložila mimo jiné i uvedením hned dvou nových proudových motorů na trh. Jak na akci zaznělo z úst předsedy Senátu PČR, úspěch firem je hlavně o lidech. A já s tím naprosto souhlasím. Děkuji všem zaměstnancům za jejich úsilí, protože tento úspěch je především jejich zásluhou.“, zhodnotil Ing. Milan Macholán, generální ředitel PBS Velká Bíteš.