PBS na veletrhu AFRICA AEROSPACE AND DEFENCE (AAD)2018

Veletrh AAD v Jihoafrické republice patří mezi největší akce obranného sektoru. Koná se vždy jednou za dva roky a sjíždí se zde zástupci velkých firem strojírenského a civilního průmyslu, nejen z Afriky, ale i dalších kontinentů. Letošního ročníku se zúčastnilo přes 500 vystavovatelů z více než 30 zemí světa.
PBS na veletrhu AFRICA AEROSPACE AND DEFENCE (AAD)2018
Události se poprvé účastnil také samotný prezident Jihoafrické republiky Cyril Ramaphosa, který ve svém projevu vyzdvihoval samotný veletrh. Hovořil také o obranném průmyslu své země a následně si prošel celý areál veletrhu.

Českou oficiální účast na veletrhu připravilo Velvyslanectví ČR v Pretorii ve spolupráci s Ministerstvem obrany ČR a PBS Velká Bíteš se stala čestným vystavovatelem.
Zástupci PBS se kromě samotného zahájení zúčastnili také přehlídky jihoafrických vzdušných sil Air Power Capability Demonstration a zároveň měli tu čest prezentovat naši společnost pro vrchního velitele jihoafrických vzdušných sil a také pro náměstka ministra obrany. V prezentaci naši obchodníci představili především motorový program pro bezpilotní prostředky a novinky v portfoliu proudových motorů.


AAD 2018

Na stánku PBS byly prezentovány makety našich proudových motorů  PBS TJ150, PBS TJ80 a PBS TJ40. Návštěvníci se, prostřednictvím promítaného videa, mohli seznámit i s celým výrobním programem Divize letecké techniky. Veletrh byl přínosem pro PBS z hlediska obnovení kontaktů  i navázání nových obchodních vazeb především se zástupci jihoafrických firem.

Podívejte se na krátké video z veletrhu AAD z  českého stánku   ↓↓↓