Společnost PBS byla oceněna v rámci v rámci soutěže „ČESKÝCH 100 NEJLEPŠÍCH”

V již 25. ročníku soutěže Českých 100 nejlepších 2020 byla vyznamenána První brněnská strojírna oceněním v kategorii INVENCE-NASAZENÍ-EXPORT-ZISK, které již tradičně uděluje pan-evropská společnost Comenius. 
Společnost PBS byla oceněna v rámci v rámci soutěže „ČESKÝCH 100 NEJLEPŠÍCH”
Cílem soutěže je v celonárodním měřítku vybrat a ocenit tuzemské firmy, podniky, či společnosti z co nejširšího spektra aktivit, které dosahují mimořádných výsledků.
Letos se předání ocenění, narozdíl v minulých let, neuskutečnilo ve Španělském sále Pražského hradu za účasti nejvyšších ústavních činitelů a dalších hostů, protože současná hygienická opatření to nedovolují.  Konference, konaná při příležitosti této události, byla letos převedena do on-line podoby. 
Navzdory složité situaci z důvodů epidemiologické krize dosáhla PBS v loňském roce velice dobrého hospodářského výsledku zejména v Exportu. Společnost se zabývá vývojem, výrobou a testováním turbínových pohonných jednotek pro letectví a energetiku. Je také přední evropskou slévárnou přesného lití, dodavatelem galvanických povrchových úprav a vysoce přesného obrábění. Nabízí výrobky a služby špičkové technické kvality s vysokou spolehlivostí a přidanou hodnotou zohledňující potřeby a specifika konkrétních zákazníků. Společnost většinu své produkce exportuje do více než 40 zemí světa. S téměř 700 zaměstnanci patří v regionu Vysočiny mezi nejvýznamnější zaměstnavatele.