Úspěch v soutěži HSBC International Business Award

První brněnská strojírna Velká Bíteš se umístila s projektem “Průniku dekantačních odstředivek na trh Latinské Ameriky“ v soutěži HSBC International Business Awards mezi třemi nejlepšími českými exportéry.
Úspěch v soutěži HSBC International Business Award
Soutěž HSBC International Business Awards je zaměřená na podporu dynamických českých firem, které se rozhodly uspět na zahraničních trzích. PBS Velká Bíteš se svým projektem postoupila do 2. kola, kde byl představen odborné porotě složené ze zástupců Ministerstva průmyslu a obchodu a Ministerstva zahraničních věcí, Svazu průmyslu a dopravy, HSBC, České exportní banky, EGAP, Asociaci CZECH TOP 100 a White&Case.

Cílem projektu je zvýšit povědomí o PBS jako dodavatele řešení pro separaci kapalin a odpadové hospodářství v zemích Latinské Ameriky, najít osvědčené partnery pro spolupráci se znalostí lokálního trhu a kontakty na řešitele čistíren odpadních vod. PBS Velká Bíteš v rámci svého programu dekantačních odstředivek v tomto roce zintenzivnila své obchodně-marketingové trhy na trhu Latinské Ameriky - jednu dekantační odstředivku do Kolumbie exportovala, účastnila se Strojírenského veletrhu v Bogotě a plánuje nalézt strategické partnery i v dalších latinsko-amerických státech.

Slavnostní vyhlášení výsledků letošního ročníku soutěže proběhlo v rámci galavečera ve Velkém kongresovém sále České národní banky. Projekt První brněnské strojírny Velká Bíteš se umístil v kategorii „Naděje českého exportu“ mezi 3 top exportními projekty v kategorii velkých firem. „Vítězové letošního ročníku International Business Awards mohou být vzorem. Jsou příkladem skvělých českých firem, které poskytují vysoce kvalitní, technologicky vyspělé výrobky kupujícím z celého světa. Jsou ambiciózní, inovativní a vědí, jak vyvážit rizika a příležitosti," řekl Michael Hordley, generální ředitel HSBC bank v České republice.

Do soutěže HSBC International Business Awards se PBS Velká Bíteš rozhodla zapojit s cílem propojení dvou významných značek – PBS a HSBC. Značky, které spojuje precizní přístup k práci. „Věřili jsme, že máme šanci se s naším projektem probojovat vysoko, neboť se jedná o projekt, který řeší stávající i budoucí situaci s vodním a odpadovým hospodářstvím. Umístění v soutěži je pro nás velkou ctí. Vážíme si publicity, které se díky HSBC International Business Awards našemu projektu dostalo,“ uvedla Kateřina Fišová, vedoucí marketingového oddělení PBS Velká Bíteš.