Memorandum o porozumění se společností Ivčenko-Progress s.p.

PBS podepsala Memorandum o porozumění se společností Ivčenko-Progress s.p
Memorandum o porozumění se společností Ivčenko-Progress s.p.

Společnost První brněnská strojírna Velká Bíteš, a.s. (dále jen PBS), česká firma specializující se na výzkum, vývoj a výrobu turbínových pohonných jednotek a leteckých systémů, a ukrajinská společnost Ivčenko-Progress s.p. (dále jen Ivčenko-Progress), renomovaný státní podnik specializující se na konstrukci a vývoj leteckých motorů, podepsaly na Pařížském aerosalónu konaném na letišti Paris-Le Bourget ve Francii Memorandum o porozumění týkající se vzájemné strategické spolupráce.

Cílem dohody je vytvořit rámec pro obchodní, vývojovou a výrobní spolupráci na novém motoru AI-PBS-350 o tahu 3400 N, který bude společným výrobkem společností PBS a Ivčenko-Progress. Tento motor bude dodáván na trh od poloviny roku 2023. Součástí smlouvy je také dohoda o rozšířené spolupráci, která má přinést nové společné komerční a vývojové projekty v leteckém, obranném a energetickém průmyslu.
Podpis memoranda o porozumění se společností Ivčenko-Progress je součástí pokračujícího rozvoje spolupráce s ukrajinskými firmami, která je oboustranně výhodná a je zaměřena na budoucí dlouhodobou spolupráci.
 
Ivčenko-Progress s.p. je ukrajinský státní podnik, který se specializuje na konstrukci, výrobu, testování, vývoj, certifikaci, uvádění projektů do sériové výroby, generální opravy a poprodejní servis turbínových motorů pro mnoho typů letadel, vrtulníků a bezpilotních letadel. Činnost společnosti je založena na desítkách let zkušeností (byla založena v roce 1945) v kombinaci s jejími jedinečnými výrobními schopnostmi.
www.ivchenko-progress.com


 

AI-PBS-350

AI-PBS-350-small.png
Více informací o motoru AI-PBS-350