Plány pro příští roky jsme představili ministryni obrany Janě Černochové

Úzká a přímá spolupráce s globálně významnými partnery dokazuje unikátnost našich schopností a know-how.
Plány pro příští roky jsme představili ministryni obrany Janě Černochové
V rámci cesty po klíčových podnicích českého obranného průmyslu navštívila výrobní areál naší společnosti ministryně obrany ČR Jana Černochová, která tak měla možnost se osobně seznámit s vysokou úrovní leteckých pohonných jednotek a dalších produktů určených pro letecký průmysl, které se vyvíjejí a vyrábí ve Velké Bíteši.

Během návštěvy se ministryně obrany setkala s výkonným ředitelem skupiny PBS GROUP Pavlem Čechalem, generálním ředitelem PBS Velká Bíteš Milanem Macholánem a dalšími zástupci společnosti. Ti ji seznámili mimo jiné i se záměrem zdvojnásobit v následujícím roce výrobu turbínových motorů pro různé typy především obranných bezpilotních aplikací.

Diskutovalo se také o podpisu memorand, která PBS Velká Bíteš podepsala v letošním roce s americkými leteckými výrobci, společnostmi Lockheed Martin a Pratt & Whitney. „Společnost to posouvá velmi výrazně, vzhledem k tomu, že se prokázalo, že jsme schopni spolupracovat s největšími firmami na světě na společných projektech," uvedl v rámci brífinku s novináři výkonný ředitel PBS GROUP Pavel Čechal.
Ministryně obrany Jana Černochová se také intenzivně zajímala o spolupráci PBS Velká Bíteš s ukrajinskými a izraelskými partnery.

Dalším tématem byl boj s hybridními hrozbami, se kterými se v poslední době rovněž různými formami potýkáme. „Jedná se o pokusy proniknout do vnitřních systémů společnosti či pokusy o diskreditaci nebo odkup společnosti,“ uvedl Milan Macholán, generální ředitel PBS Velká Bíteš. V rámci této problematiky byla diskutována možnost zapojení armády, konkrétně aktivních záloh z našeho regionu, do cvičení zaměřeného na ochranu objektů výrobního areálu PBS Velká Bíteš.

Tisková zpráva